Over Hoe nanomedicijnen een grote rol kunnen spelen

Hoe nanomedicijnen een grote rol kunnen spelen

Hoe nanomedicijnen een grote rol kunnen spelen

Avondlezing door dr. Silvie Meeuwissen georganiseerd door de Bossche Chemische Kring.

De lezing wordt voorafgegaan door de Jaarvergadering.

Samenvatting
Het gebied van nanomedicijnen is snel aan het ontwikkelen. Nanoschaal of nanostructuren worden gebruikt om unieke farmacokinetische en therapeutische effecten te realiseren, zoals verbeterde oplosbaarheid en orale biobeschikbaarheid, gestuurde afgifte en verminderde toxiciteit.

Naast de evaluatie van nanomedicijnen voor de behandeling van aandoeningen zoals kanker en auto-immuunziektes, kunnen nanodeeltjes ook worden gebruikt voor imaging en als (COVID-19) vaccin.

De ontwikkeling van de productieprocessen van materialen op nanoschaal zijn uitdagend en veeleisend. Net als de methodes om deze stoffen te karakteriseren. In deze lezing neem ik u mee in alle facetten rondom deze boeiende en nieuwe farmaceutische productklasse. En laat ik u zien hoe deze kleine medicijnen een grote rol kunnen spelen voor onze gezondheid.

CV
BCK-MeeuwissenSilvie Meeuwissen is prinicipal scientist bij Ardena (vroeger genaamd ChemConnection). Haar werkzaamheden focussen zich op de ontwikkeling en productie van een breed scala aan nanomedicijnen voor klinische studies.

Introducé(e)s zijn van harte welkom.

Graag vooraf bericht als u verwacht te komen.
Stuur daartoe een mail naar secretaris@beceka.info.

Meer informatie over deze en andere lezingen is te vinden op www.b-c-k.nl.

Prijzen

Het bestuur heeft besloten om de lezingen voortaan in hybridevorm aan te bieden. D.w.z. dat we gaan proberen om naast de 'live' presentatie, tegelijkertijd het geluid en het beeld ook on-line aan te bieden. Hiermee kunnen we dan in principe alle leden bereiken.

Natuurlijk hopen we dat jullie straks naar het Rode Kruisgebouw komen. Want de borrel na afloop is toch niet te missen.

Gasten kunnen zich opgeven bij Ton Benders, secretaris@b-c-k.nl of tel 06 45100743.