Over Synthetische materialen met biologische eigenschappen?

Synthetische materialen met biologische eigenschappen?

Synthetische materialen met biologische eigenschappen?

Avondlezing door prof.dr. Patricia Dankers (Soft Tissue Biomechanics & Tissue Engineering, TU/e) georganiseerd door de Bossche Chemische Kring.

De lezing wordt voorafgegaan door een korte jaarvergadering van de BCK.

Samenvatting
Volg binnenkort.

Curriculum vitae
Patricia Y.W. Dankers is als universitair hoofddocent verbonden aan het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen en de Faculteit Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Zij studeerde scheikunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Gedurende haar promotieonderzoek, in de technische natuurwetenschappen, aan de TU/e in de groep van prof.dr. E.W. (Bert) Meijer heeft ze haar fascinatie voor biochemie en supramoleculaire chemie gecombineerd in het ontwikkelen van supramoleculaire biomaterialen. Na haar promotie werkte ze bij het bedrijf SupraPolix, in het laboratorium voor Pathologie en Medische Biologie in het Universitair Medisch Centrum Groningen, en bij het Institute for BioNanotechnology in Medicine aan de Northwestern University of Chicago.

In 2013 promoveerde ze voor een tweede keer, met name in de Medische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is een Veni en ERC starting grant laureaat. Daarnaast was ze lid van de eerste JongGR commissie van de Gezondheidsraad. Sinds 2015 is ze lid van De Jonge Akademie, KNAW, en in 2016 trad ze toe tot het bestuur. Haar onderzoeksinteresse ligt in de synthese en biomedische toepassing van functionele biomaterialen voor regeneratieve geneeskunde.

Haar doel is om biomaterialen te ontwerpen die niet te onderscheiden van de natuurlijke extracellulaire matrix. Haar onderzoeksfocus ligt op de nieren en het cardiovasculaire systeem. Daarnaast promoot ze wetenschap in bredere zin door publiekslezingen te geven, onderwijs te geven op scholen en mee te werken aan de Dutch Design Week.
Voor meer informatie zie haar website www.dankerslab.nl

Introducé(e)s zijn van harte welkom.

Graag vooraf bericht als u verwacht te komen.
Stuur daartoe een mail naar tcj.gribnau@planet.nl.

Meer informatie over deze en andere lezingen is te vinden op www.beceka.info.