Over Van kinetiek tot kliniek

Van kinetiek tot kliniek

Avondlezing georganiseerd door de Bossche Chemische Kring.

Samenvatting
Voorschrijven bij ouderen is een vak apart en kan soms best complex zijn. Er zijn diverse aspecten die afwijken van het voorschrijven bij de volwassen populatie. Deze lezing helpt u klaar te stomen voor de praktijk met oudere patiënten met veelal polyfarmacie. Allereerst wordt aandacht besteed aan de achterliggende theorie: de farmacokinetiek en dynamiek. Daarna wordt dieper ingegaan op waarom richtlijnen zo slecht toepasbaar zijn op ouderen. Tot slot zullen diverse praktijkvoorbeelden u wegwijs maken in het voorschrijven bij ouderen.

Na de lezing weet u waar op te letten bij het voorschrijven bij ouderen, welke meest gemaakte fouten u niet meer zult maken in de toekomst en kunt u in een lange lijst met medicijnen overzicht creëren met behulp van de start-stopp criteria. 

Curriculum vitae dr. Karen Keijsers
Karen Keijsers werd geboren op 27 oktober 1982 in Venray en groeide op in Horst. Zij behaalde in 2000 cum laude haar VWO diploma op het Dendron college te Horst, waarna ze geneeskunde ging studeren in Utrecht. Enkele keuzestages leidden tot de keuze voor het vak klinische geriatrie. In 2006 begon ze aansluitend aan de geneeskundeopleiding aan de opleiding tot klinisch geriater.

Tijdens haar opleiding werkte ze twee jaar bij de interne geneeskunde in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede, een jaar bij de ouderenpsychiatrie bij Pro Persona te Ede en voor de klinische geriatrie in het Jeroen Bosch ziekenhuis en het UMC Utrecht. Tijdens haar opleiding werd haar promotieonderzoek opgestart. Tevens  werd de opleiding tot klinisch farmacoloog gevolgd, de basiskwalificatie onderwijs (BKO) en later de senior kwalificatie onderwijs (SKO) behaald.

Sinds juni 2013 werkt ze als klinisch geriater, klinisch farmacoloog in het Jeroen Bosch ziekenhuis. In januari 2015 promoveerde ze op haar proefschrift: “Education in Appropriate Pharmacotherapy in Older Patients”.

Introducé(e)s zijn van harte welkom.

Graag vooraf bericht als u verwacht te komen.
Stuur daartoe een mail naar tcj.gribnau@planet.nl.

Meer informatie over deze en andere lezingen is te vinden op www.beceka.info.